19 September Gouden Potlood verkiezing

Het Appeltern tuinenfestival organiseert de verkiezing van het Gouden Potlood 2015 door en voor de groene vakwereld. De opdracht dit jaar was ‘een tuin voor Vincent.’

Vincent van Gogh was een schilder die al vele jaren kunstenaars blijft inspireren, door de nalatenschap van schilderijen en de brieven die hij schreef. De kunstenaar heeft ons leren kijken naar de wereld, en heeft in zijn werk tuinen en het landschap als grote thema’s gebruikt.

Ontwerpers werden voor de opgave gesteld hun interpretatie van het werk of het leven van Van Gogh ruimtelijk weer te geven in 10 x 10 m. Een professionele jury selecteerde de tien besten. De tuinen zijn afgelopen mei geopend en hebben zich ontwikkeld tot 10 opmerkelijke tuinen.

foto nazomer klein DSC_5377

Irene Visser, Atelier Zwier & Rosmarinus Tuinen uit Wageningen, maakte het ontwerp: ‘Het vlietende leven’. Deze tuin verbeeldt Van Gogh’s liefde en fascinatie voor landschap, kleuren en Japanse houtprentkunst; en biedt ruimte voor reflectie over schoonheid en vergankelijkheid van het leven en de natuur.

In de tuin staat een boom met een houtprent, in een akker vol verfplanten als vlas, wede en meekrap. Er staat een vergroting van de rode kist met wol waar hij zijn kleurstudies mee deed. De achterwand is van blauwe wol. Wilt u komen, schrijf  info@atelierzwier.nl voor meer informatie over bezichtiging.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *